2ª Marxa GR92 L'Atmetlla-Camarles

dissabte, 13 de juny del 2009


Eren les 13:30 hores del dia 13/06/2009 i tots estavem inquiets a l’estació de Camarles-La Granadella, lloc de d’on agafariem el tren que ens duria fins a l’Ametlla de Mar.
A les 13:51 hores com un clau el tren ens deixava a l’Ametlla, des d’on després de passar llista i confirmar els assistents, ni més ni menys que cinquanta-nou persones, vam iniciar el reccorregut caminant pel sender GR-92, que ens portaria fins a Camarles.

La sortida va transcorre per diferents carrers de la població i bàsicament fins als 20 minuts de caminar no ens vam endinsar en el paissatge més ferèstec i espectacular del recorregut.

La primera parada estava prevista a les dues hores i mitja de l’inici, però la notable xafogor en l’ambient, va fer que a poc més d’una hora de camí, els integrants de la marxa van fer els primers banyets en una de les cales que hi ha durant el traçat.

A les 18:00 hores arribavem a cala Moro, (la de després del Pont de l’Àliga), allí vam fer una reagrupació, ja que la cosa es va anar estirant bastant , i tot seguit vam fer una parada tècnica a Santa Llúcia, per berenar. Mentre estavem reposant després de menjar una tronada sense “malíxia” mos va fer “aixoreijar” per continuar el recorregut.
A les 19:40 hores a proximadament vam arribar els primers a la platja de les Avellanes (l’Ampolla) i tot seguit vam enfilar la recta final de cinc quilometrets que ens portaria fins a la Torre Àrab de Camarles.
Els més valents, que no van ser pocs, van enprendre aquesta última part corrents.

Una vegada a Camarles i després d’una bona dutxa, ja només quedava la cirereta del pastís, la rustida de germanor, a la gespa de la Torre. Tots junts comentant la jugada; que si a mi hem fa mal el cul, que si no hem sento els bessons, que si m’he llagat els dits, que si jo no noto res…, bueno lo típic en estes ocasions.
Després d’un cremadet vam fer el repartiment d’obsequis i sorteix de regals.
Cal fer esment de l’alta participació que en aquesta edició hi va haver. Hem de pensar que és la segona Marxa Clàssica, i de l’any passat a aquest, ha fet un augment notable d’inscrits, tot  i que de cara a l’any vinent encara hem de ser més.

El fet de tenir aquesta resposta tant bona ens va fer plantejar un tema que ja fa temps portem entre cap. La possibilitat de crear una associcació excursionista a Camarles i d’aquesta manera poder rebre ajuts per realitzar activitats, mitjançant la qual ens podriem fer la tarja federativa que ens cobriria l’assegurança, també vàlida pels que feu esquí i d’altres activitats, descomptes en establiments especialitzats i altres avantatges.
Des d’aquí volem agraïr a totes les persones que han fet possible aquest esdeveniment, també a tots els que van participar ja que sense ells això no haguera estat possible i seguint per la Regidoria de Juventut, la qual ens va donar tot el suport des del començament.
Animar a totes les persones que com natros comparteixen aquestes inquietuts, l’esport, la natura, l’amistat i perque no dir-ho una bona teca, no importa l’edat ni la condició, estem oberts a qualsevol proposta que com aquesta, la farem realitat.

Per TRC (Trail Runner’s Camarles)